Mail ile abone olun

İç Ergeni Şifalandırma – Grup Çalışması

Beden, bireyin yaşam yolculuğuna hizmet etmek üzere sadık, masum ve keyifli bir yol arkadaşı olarak kendisine bahşedilmişken maalesef aile, toplum ve dinlerin de bireyin bedeni üzerinde her türlü söz hakkı oluşmuştur.Özellikle ergenlik döneminde ruhun bedenle olan bağını kopartabilmek için her türlü kontrolcü ve yaptırımcı yöntem kullanılarak; ayıplar, günahlar, elalem ne derler ve namus meseleleri ile bireyin bedeni ile olan dostluğu ve iletişimi iyice zayıflatılmaktadır.

Ergenlik döneminde maruz kaldığı şartlanmışlıklarla beraber birey, duygularını dondurma ve hissedememe veya aşırı öfke ve isyan ile beraber ruhunun sesini algılayamaz hale gelir. Varoluş ile olan ilişkisi zayıflar, sonuç olarak ilişkilerinde, kariyerinde ve yaşamının her alanında potansiyelini tam olarak kullanamamaya başlar.

Bu çalışmada amacımız içimizde hala yaşayan ergene ulaşarak onun korkularını, şartlanmışlıklarını, acılarını, utanç ve suçluluk duygularını şefkatle şifalandırmak ve iç ergenin hayalleriyle, ruhuna uyumlu, yaşam enerjisi dolu bir realite yaratmasına vesile olmaktır. Daha önce katılmış olanların kelimeleriyle çalışmanın sağlayacağı faydalar:

  • Ergen beni görmek, duymak, hislerini ve yaşadıklarını hatırlamak şu anda hayatımda olan birçok şeyin kaynağını bana gösterdi. Bu hisleri, kalıpları ergen ile birlikte şifalandırmak hayatımda çeşitli değişiklikler getirmeye başladı bile. İlk etapta bir rahatlama, büyüme hissi ve güç verdi. Ergene açılan alan, sevgi, anlayış ile büyümek çok daha keyifli ve ne istediğini bilerek oluyor:)
  • Ergenliğime ilişkin tek bir kare hatırlayamadan geldiğim çalışmanın sonunda kuytu bir köşede bedenini yok sayan, pırıl pırıl gözler ile benden yardım isteyen bir ergenin elinden tuttum. Tam anlamı ile muhteşem bir deneyimdi.
  • İnsan yaşamının o en güzel, coşkulu, uçuş uçuş ama bir yandan da bol duygusal dalgalanımlı, zaman zaman depresif, bazen mağdur, bazen ağlamaklı hallerin yaşandığı ergenlik yıllarına döndüm. Bu dönüş, bana o ergeni anlama, yaralarını sarma, ona şefkatle bakma, onu sarma sarmalama imkanı verdi. Bu sayede oradan bugüne tutkularımı, o enerjiyi coşkuyu taşıma imkanı buldum.

 

Eğitim Lideri – Hülya Erbeyli
Yirmi yılı aşkın iş hayatında deneyime sahip olan Hülya, yaptığı tüm çalışmalarda merkeze insanı koyarak, bireyin başarı ve mutluluğunu esas almıştır.  Liderlik,  Kariyer Gelişimi, İnsan Kaynakları alanlarında danışmanlık ve koçluk yapmaktadır.

İnsanın bütünsel doğasına anlamaya yönelik çıktığı bireysel yolculuğunda metafizik, tantra, rahim bilgeliği, aydınlanmış kalbin uyanışı, iç çocuk ve iç ergen çalışmalarına katılmış, yaşam yolcuğunda öğrenmeye ve öğrendiklerini aktarmaya olan tutkusu her daim devam etmektedir.

Eğitim Tarihleri ve Saatleri:
17 Şubat 2018 Cumartesi Saat: 09:30 – 17:30
18 Şubat 2018 Pazar Saat: 09:30 – 17:30

Eğitim Yeri:
Kanlıca Mah. Hacı Muhittin Sk. No:35 Beykoz İstanbul

Eğitim Kayıt ve Bilgi:
Sn.Yağmur Tuğrul
t: 0 549 203 04 96 / 0 216 680 91 91
e: yagmur@aygunkabadayi.com

Duygu değişimleri sebebi ile vücut ısısı artıp/azalabileceğinden kat kat giyinmenizi, gerektiğinde kullanılmak üzere yedek tişört getirmenizi, not tutmak için defter ve kalem bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Bu form seçtiğiniz eğitime ön kayıt işleminizi gerçekleştirir.

YORUMLAR

  • B.A.

    Hiçbir fikrim olmadan, araştırmadan katıldığım ama aldığım en etkileyici eğitimdi. Ergen olarak farkına varmadığım ve yetişkin olarak farkına varabileceğimi bile bilmediğim bir dünya varmış. Kendisiyle ve ergen haliyle sorunu olan; olmadığını düşünen, “ergen olarak neydim?” “Büyüdüm neyi kaybettim?” gibi merak ettiğiniz bir sorun varsa cevabı burada olabilir.

  • Filiz Acer

    Bu eğitimle iç ergene tekrar geri döndüm, hatırladım. Kendimle, alemle, hayatındakilerle ilgili farklı farkındalıklar keşfettim. Bazılarını tekrar hatırladım. O ergene sevdiğini hissettirip, sarmak, yanında olmak ne kadar önemli onu gördüm. Çok faydalı bir eğitim oldu. Teşekkürler.

  • Yağmur Yurtdagül Tuğrul

    O masum çocuğu ve ergeni görmek, hatırlamak beni duygulandırdı. Mutlu etti. Egzersizler ve oyunlar anlama, hissetme de çok yardımcı oldu. Sürekli dramda kalmadan ilerlemek çok yumuşaktı. Kalbe dokundu. Çok teşekkür ederim.

  • A.K.

    Tamamen unuttuğum, dondurduğum iç ergenim ile yeniden karşılaşma, buluşma, onu anlama benim için o kadar kıymetli ki kelimelerle anlatılmaz. Şu an yaşamımda istediğim gibi gitmiyor dediğim ilişki ve işimle ilgili sorunların kökünün iç ergenimle kopardığım bağdan kaynaklandığını anlatan bu eğitime ve Hülya’ya çok teşekkür ederim. İçeriği ve tüm meditasyonları, uygulamaları, müzikleri her şey çok güzel. Hülya’ya kalbini açarak paylaştığı her şey için ve bu alanı sağladığı için çok teşekkür ederim. İyi ki varsın

  • S.B.

    Ben hayatım boyunca – Kendimi bildim bileli diyelim sürekli tekrarlayan olaylar, durumlar, beklentiler ve hayal kırıklıkları dolu geçirdiğim çok uzun yıllar. Bildiğim tüm yolları denedim. Yetişkin halim ile en sonunda iç çocuk ve iç ergende olduğunu buldum. Ve her şey oradaymış. Bunu bu çalışmaları bütün insanların yapması gerektiğine inanıyorum. Lütfen lütfen içinizdeki çocuğa ve ergene ULAŞIN. O size en doğrusunu gösterecek.

Geri